Hari graduasi pastinya merupakan hari yang gembira bagi semua yang bergelar mahasiswa.

Namun bagi pelajar Universiti Putra Malaysia, sekelumit kesedihan terpalit di hati mereka kerana hari graduasi bermakna mereka akan meninggalkan seorang pengawal cukup disayangi.

Pakcik pengawal yang mesra dengan panggilan Uncle Sri ini terkenal dengan keramahan beliau menegur para pelajar dengan senyuman yang sukar dilupakan oleh warga UPM.

Ramai pelajar UPM mengatakan bahawa tekanan dan kemurungan mereka ke fakulti Universiti di pagi hari hilang apabila ditegur oleh Uncle Sri.

Kompilasi komen – komen pelajar UPM mengenai Uncle Sri cukup untuk membuatkan kita tersenyum.

“Uncle sri ni mmg HERO la di hati student2 upm tak mengira jantina lelaki atau perempuan”

“Seriously, this uncle made my day when I was doing my master before at upm and always came across my mind at that time, ‘if I graduated from this uni, I will remember him’ . this because he gave the warmest welcome that could relieve my stress before. Until now, I still remember him and always share with my students on his kindness 😍”

“mmg sape2 yg nmpak uncle automatik nak tegur dia juga. ada sekali tu, ada 2 mamat naik motor, dorg excited sgt masa nmpak uncle, terus bagi salam, kuat plak tu, pastu baru perasan uncle x jwb salam dia.🤣 dah gelak2 member yg bonceng belakang 😂”

“tadi uncle ni nmpk muka i masam terus dia ‘heyy senyum sikit!’ hahahah terus senyum besar2 thanksss uncleeeee”

“uncle Sri … the most kind uncle in the world miss ya so much”

Semoga insan istimewa ini terus menyerikan hati pelajar – pelajar penuntut ilmu di institusi pengajian UPM.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.